Κώστας Παππής

11/18/2013

Σκόρπια σκάγια Ι



Σκόρπια σκάγια: έτσι είχαμε βαφτίσει τα σχόλια, μεταξύ αστείου και σοβαρού, που δημοσιεύαμε στο ηρωικό Παπί, το ηλεκτρονικό περιοδικό του Πανεπιστημίου Πειραιά, όσο υπήρχε ακόμα. Στο πνεύμα εκείνου του καιρού, θα ανεβάζω εδώ επιλεκτικά κάποια σχόλιά μου (πολλά από αυτά τα δημοσιεύω στην τοπική μας εφημερίδα «Σικυωνίων Πολιτεία», που βγάζουμε στο Κιάτο). 


Πλήρες ορχήστρα

Η αφίσα σε όλες τις επιφάνειες, σε όλους τους δρόμους, από Κόρινθο μέχρι Κιάτο και πιο πέρα μας καλούσε να απολαύσουμε γνωστό συμπαθή αοιδό στο τάδε κέντρο την τάδε του μηνός. Η απόλαυση θα ήταν πλήρης αφού, όπως μας ενημέρωνε η αφίσα, ο τραγουδιστής θα εμφανιζόταν με ορχήστρα ... πλήρες!

Κύριε εισαγγελέα γιατί ολιγωρείτε; Το έγκλημα είναι αυτόφωρο, όλοι είμαστε μάρτυρες, μόνο εσείς δεν το είδατε; Εδώ γίνεται βιασμός, αιματοχυσία, σφαγή, η Ελληνική γλώσσα σφαδάζει, πνέει τα λοίσθια, παραδίδει το πνεύμα. Όχι μόνο με τη συγκεκριμένη αφίσα. Η Ελληνική γλώσσα κακοποιείται βάναυσα, εκτελείται εν ψυχρώ στο 50% των αφισών. Πρόκειται για serial killers. Τι περιμένετε και δεν τους μπαγλαρώνετε;

***

Party starts

“Party starts 16.00. Pool bar prive” ενημέρωνε άλλη αφίσα, καλοκαιρινή αυτή, εννοείται στη γλώσσα που μιλούν φαρσί οι υποψήφιοι πελάτες του μπαρ, κάτοικοι Βόχας, αλλά και ημιορεινής και ορεινής Κορινθίας μέχρι Ψάρι και Γκιόζα. Αφού «καθαρίσαμε» με την Ελληνική γλώσσα, πιάσαμε την Αγγλική. Τι πιο φυσικό; 

Κύριε εισαγγελέα, τα νεύρα μου.
***

Για να κινείται η αγορά

Επιτέλους μάθαμε την αλήθεια για την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής, που διαρκεί χρόνια τώρα, να επισκευάσει το τμήμα του πεζοδρομίου από τη μεριά της θάλασσας μεταξύ του μπαρ Barrio Nuevo και της ταβέρνας Ελλ-οινικόν στο Κιάτο.

Το τμήμα αυτό, επενδυμένο με πλάκες από εύθριπτο υλικό, έχει διαβρωθεί από τη θάλασσα και βρίσκεται σε άθλια κατάσταση απειλώντας όσους έχουν ορθοπεδικό πρόβλημα, αλλά και όσους δεν έχουν, που κινδυνεύουν να αποκτήσουν. Το πιο ενδιαφέρον, που κρύβει και το κλειδί του μυστηρίου της ολιγωρίας του Δήμου: η κατάσταση του πεζοδρομίου είναι καταστροφή για τα τακούνια των κυριών, με συνέπεια οι τσαγκάρηδες να κάνουν χρυσές δουλειές.  

Ο κ.Δήμαρχος, που τον ρώτησα αν αληθεύουν οι φήμες ότι ο λόγος που ολιγωρεί είναι για να μαζεύει ψήφους από τους εν λόγω συμπαθείς επαγγελματίες, μου απάντησε: «Μα τι λες ρε Κώστα! Εγώ το αφήνω έτσι το ρημάδι το πεζοδρόμιο απλώς για να κινείται η αγορά! Δηλαδή, να μη ζήσουν κι αυτοί οι άνθρωποι;».