Κώστας Παππής

6/26/2006

Στo αντρόγυνο που γίνεται να δώσεις την ευχή σου!

Κατέβα κυρά Παναγιά με τον μονογενή σου
Στο αντρόγυνο που γίνεται να δώσεις την ευχή σου
Κι εσείς αδέρφια, συγγενείς, φίλοι κι αγαπημένοι
Στου Γάμου είστε τη χαρά όλοι προσκαλεσμένοι!

Αυτά έγραφε η προσκλητήρια κάρτα που έλαβα κατά το τέλος Μαϊου από τον παλιό φοιτητή μου (και φίλο μου) Στέλιο Μπερμπέρη, που θα παντρευόταν μετά από λίγες μέρες την εκλεκτή της καρδιάς του Ελένη-Πελίν στον Άη Γιώργη, στο Φανάρι, στην Πόλη!

Ο Στέλιος υπήρξε πριν λίγα χρόνια φοιτητής στο Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας. Ζει και εργάζεται στην Πόλη, όπου είναι και ψάλτης στο Πατριαρχείο!

Η Πελίν είναι μια πανέμορφη, αξιολάτρευτη Τουρκάλα, που βαφτίστηκε Χριστιανή, παίρνοντας το όνομα Ελένη.

Φυσικά πήγα στην Πόλη και στο γάμο και τράβηξα και φωτογραφίες και ιδού το (φωτογραφικό κυρίως) ρεπορτάζ!



Στην πρώτη φωτογραφία ο Στέλιος με την ανθοδέσμη περιμένει την Ελένη-Πελίν έξω από τον Αη-Γιώργη, στο Πατριαρχείο. Μπροστά του η γλυκύτατη Kυρία Δόμνα Σαμίου, που τραγούδησε μαζί με άλλους μουσικούς παινέματα του γάμου, λίγο πριν αρχίσει η τελετή!

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από το γλέντι στην ταράτσα ενός ξενοδοχείου πάνω από το Βόσπορο, με φόντο την Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί.

Στη διπλανή φωτογραφία η Ελένη-Πελίν δίνει ρέστα στο χορό. Δεν έχω ίσως δει άλλη φορά να χορεύουν μαζί σε ένα σώμα η ευτυχία και η ομορφιά! Γύρω οι καλεσμένοι συνοδεύουν με παλαμάκια.









Εδώ, στα πόδια της Ελένης-Πελίν, ο Στέλιος στον έβδομο ουρανό της ευτυχίας του!











Βρίσκω την ευκαιρία να απαθανατιστώ δίπλα στο όμορφο ζευγάρι! Η φανταχτερή γραβάτα που φοράω, καθώς και το συμπαθητικό πουκάμισο, είναι τα καλύτερα που πρόλαβα να βρω σε ένα μαγαζί στην οδό Ιστικλάλ (Istiklal Caddesi) λίγη ώρα πριν από το γάμο (τα είχα ξεχάσει στη Νέα Σμύρνη και τα δυο, γραβάτα και πουκάμισο!).







Δυο παλιοί φοιτητές του Χρηματοοικονομικού (φοιτητές μου κι αυτοί), από καιρό πτυχιούχοι, φίλοι του ζευγαριού, ζευγάρι κι αυτοί με τα δεσμά του γάμου, ο Ορέστης και η Μαρία, και στη μέση ο μικρός τους Αχιλλέας. Παρόντες κι αυτοί στο γάμο και στη χαρά.

Τώρα τα παιδιά, Στέλιος και Ελένη-Πελίν, κάνουν μήνα του μέλιτος στην Αντάλεια (ή μήπως είναι κιόλας στην Πράγα;). Όπου και νάναι, νάναι καλά!
Ελένη-Πελίν, Στέλιο, από την καρδιά μου, να ζήσετε ευτυχισμένοι!