Κώστας Παππής

2/21/2021

Τα οικτρά πρόσωπα της εξουσίας


Η Μενδώνη, ο Λιγνάδης, ο Μητσοτάκης: τα οικτρά πρόσωπα της εξουσίας.

Η Μενδώνη: αμετακίνητη, σαν βράχος, επιλέγεται επί δεκαετίες από τον κάθε φορά αφέντη (Βενιζέλο, Σαμαρά, Μητσοτάκη). Η μόνη περίοδος που αποκλείεται από κυβερνητική θέση είναι η περίοδος της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΎΡΙΖΑ. Από τους άλλους επιλέγεται γι’ αυτό που είναι: πιστός υπηρέτης, έτοιμη να ικανοποιήσει τις ορέξεις του κάθε αφέντη. Είναι ανίκανη για κάθε οραματισμό, για κάθε ψηλό στόχο στον χώρο του πολιτισμού. Όμως γνωρίζει τα πάντα και σε βάθος, από τα μέσα, για πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στον χώρο αυτόν από την πολύχρονη θητεία της στο υπουργείο. Ο αφέντης την αξιοποιεί και γι’ αυτές τις γνώσεις. Αδίστακτη αυτή, θα του κάνει όλα τα χατίρια.

Ο Λιγνάδης: Μισεί κάθε τι αριστερό γιατί είναι ασυμβίβαστο με τις «αρχές» και την «ηθική» του. Αξιοποιεί σχέσεις, γνωριμίες, την κομματική του ένταξη στη ΝΔ, που τη διαλαλεί  σε κάθε ευκαιρία, και ανταμείβεται από τον αφέντη με ανώτατη θέση εξουσίας. Πιστεύει πως είναι ακλόνητος στην θέση αυτή, σαν εκλεκτός του συστήματος Μητσοτάκη, που εμφανίζεται ότι θα βασιλεύει για πάντα από τα ξεπουλημένα, ανήθικα όπως ο ίδιος, μέσα μαζικής εξαπάτησης.Και χρησιμοποιεί την εξουσία του για να βιάζει ανήλικα παιδιά.

Ο Μητσοτάκης: Γνωρίζει τα πάντα, για την κάθε Μενδώνη, τον κάθε Λιγνάδη του συστήματός του. Και τους αξιοποιεί, μαζί με κάθε μορφή απάτης, μοιράζοντας θέσεις εξουσίας, μιας εξουσίας που του παραχώρησε με εγκληματική της ευθύνη μια σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού. Τους παραχωρεί θέσεις εξουσίας, αρκεί να ικανοποιούν το μόνο του μέλημα: την διατήρηση από τον ίδιο της μεγάλης εξουσίας, για να την εκμεταλλεύεται ώστε να ικανοποιεί τα συμφέροντα τα δικά του, του σογιού του και των παρατρεχάμενών του.       

Τα οικτρά πρόσωπα της εξουσίας.

Υπάρχει ένα τέταρτο πρόσωπο στο δράμα. Μόνο που αυτό είναι ένα πρόσωπο εκτός συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη. Είναι όσοι Έλληνες διατηρούν αποθέματα ήθους και τιμιότητας. Εκείνοι που ξεσκέπασαν και ξεσκεπάζουν με κάθε ευκαιρία το οικτρό πρόσωπο της εξουσίας. Του συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη.

1 Σχόλια:

  • Κώστα, αιχμηρή η πέννα σου, όπως αξίζει σε ό,τι σάπιο απειλεί να σαπίσει και... ό,τι υγιές υπάρχει γύρω του. Δυστυχώς τέτοιου είδους φαινόμενα, ανεξαρτήτως βαθμού, πλήττουν συχνά την ελληνική κοινωνία. Και το θύμα,βέβαια, ο λαός.
    Οι εξουσίες συχνά φορούν μάσκα "προσώπου υπεράνω υποψίας".

    By Blogger Σώκος Γιάννης, at 12:11 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home